ιατρικό συμβούλιο

Ιατρικό Συμβούλιο: Ο ρόλος του στην Ελληνική Ιατρική πραγματικότητα

Η σημασία που έχει ένα ιατρικό συμβούλιο στην αντιμετώπιση περίπλοκων και/ή αμφιλεγόμενων προβλημάτων υγείας στην Ιατρική επιστήμη είναι πλέον διεθνώς αναγνωρισμένος. Αποτελεί σημαντικό εργαλείο σε όλα τα επιτυχημένα συστήματα υγείας παγκοσμίως, με πολλαπλά πλεονεκτήματα:

  • Προσφέρει ασφάλεια και υψηλής ποιότητας παροχή υγείας
  • Καθιστά δυνατή την προσφορά εξειδικευμένης γνώσης από διακεκριμένους επιστήμονες με διαφορετικά πεδία ενδιαφέροντος προς ανεύρεση της ιδανικής επιλογής θεραπείας για τη συγκεκριμένη ασθενή
  • Προάγει την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο εκπαίδευσης

Στην Ελλάδα, εδώ και χρόνια υφίσταται το ιατρικό συμβούλιο, κατά κανόνα στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών απειλητικών για τη ζωή όπως οι κακοήθειες (ογκολογικό συμβούλιο). Παρόλα αυτά, η θέση και ο ρόλος του ιατρικού συμβουλίου, σε επίσημο και οργανωμένο πλαίσιο και μη, σε καμία περίπτωση δεν εξαντλείται εκεί. Αντίθετα, ένα ιατρικό συμβούλιο έχει πολλά να προσφέρει σε πολλούς χώρους της ιατρικής επιστήμης γενικότερα, αλλά και στη Μαιευτική – Γυναικολογία ειδικότερα.

 

ιατρικό συμβούλιο ημερίδα

 

Το Νοσοκομείο «Μητέρα», μέλος του Ομίλου «Υγεία», υποστηρίζει και προάγει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της τεχνογνωσίας, της εξειδίκευσης αλλά και της συνεργασίας ομάδας ειδικών με γνώμονα το καλύτερο για τους ασθενείς. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2021 η πρώτη Ημερίδα του Ιατρείου Κολποσκόπησης του Νοσοκομείου Μητέρα με τίτλο «Η εξειδικευμένη γνώση δίπλα στο Γυναικολόγο και την Γυναίκα».

 

ιατρικό συμβούλιο Μητέρα

 

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα και την ομιλία της Δρ. Χριστίνας Φουντά σχετικά με το ρόλο του Κολποσκοπικού Συμβουλίου στην Ελληνική πραγματικότητα. Η Γυναικολόγος Δρ. Φουντά ήταν μία εκ των δύο διοργανωτών της ημερίδας, την οποία τίμησαν ως προσκεκλημένοι ομιλητές διακεκριμένοι συνάδελφοι του χώρου.

Οραματιζόμαστε να είναι η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών με σκοπό την βελτίωση των παροχών υγείας στις γυναίκες της χώρας μας!