ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

Η Χριστίνα Φουντά είναι Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διαθέτει πολυετή εκπαίδευση και εμπειρία στην:

  • Γυναικολογική Ογκολογία
  • Διάγνωση Γυναικολογικού Καρκίνου
  • Παθολογία Τραχήλου και Κολποσκόπηση
  • Υστεροσκόπηση
  • Χειρουργική Γυναικολογία

 

Η κ. Φουντά είναι Consultant Gynaecologist with Special Interest in Gynaecological Oncology & Colposcopy Lead στο Νοσοκομείο Guy’s & St Thomas’ του Λονδίνου. To Νοσοκομείο είναι κέντρο αντιμετώπισης γυναικολογικού καρκίνου για το Νοτιοανατολικό Λονδίνο και το τμήμα κολποσκόπησής του είναι το μεγαλύτερο της Βρετανικής πρωτεύουσας. Η Ιατρική σχολή του Νοσοκομείου υπήρξε μια από τις παλαιότερες και ιδιαίτερα υψηλού κύρους της Μεγάλης Βρετανίας ενώ τα τελευταία χρόνια ενσωματώθηκε με το King’s College London. Η κ. Φουντά διευθύνει τα τμήματα κολποσκόπησης και Rapid Access Clinic (ιατρείο ταχείας προσέλευσης για γυναίκες με συμπτώματα ύποπτα για γυναικολογικό καρκίνο) του Νοσοκομείου. Επίσης διενεργεί όλο το εύρος των γυναικολογικών χειρουργείων (λαπαροσκοπικά αλλά και ανοιχτά) για καλοήθεις γυναικολογικές παθήσεις και γυναικολογικούς καρκίνους αρχικού σταδίου.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Μαιευτική & Γυναικολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων συμπληρώνοντας το αρχικό έτος ειδίκευσης στη Γενική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα». Αμέσως μετά την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας στις αρχές του 2012, μετέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα της.

Κατά το διάστημα από 1/2013 έως 7/2015, η κ. Φουντά υπήρξε Clinical Research Fellow στο τμήμα Γυναικολογικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου Queen Elizabeth Hospital στο Gateshead της Μεγάλης Βρετανίας (Northern Gynaecological Oncology Centre). Το κέντρο είναι διεθνούς φήμης στη γυναικολογική ογκολογία και ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον αναγνωρισμένα του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής της διδάχτηκε όλο το εύρος της γυναικολογικής ογκολογίας, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • διάγνωση
  • θεραπεία και αντιμετώπιση επιπλοκών
  • συμπτωματική θεραπεία ασθενών τελικού σταδίου
  • ριζικών και επιλεγμένων χειρουργικών επεμβάσεων
  • αντιμετώπιση βαρέως πασχόντων χειρουργικών και ογκολογικών ασθενών

 

Ταυτόχρονα, συμμετείχε σε πληθώρα κλινικών μελετών που κατέληξαν σε δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και ανακοινώσεις σε Βρετανικά, Ευρωπαϊκά και Διεθνή συνέδρια καθώς και στη συγγραφή κατευθυντήριων οδηγιών. Ολοκλήρωσε επίσης την εκπαίδευσή της στην διαγνωστική και θεραπευτική κολποσκόπηση σύμφωνα με το πρόγραμμα της Βρετανικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου (BSCCP) και συμμετείχε με επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης της εταιρείας τον Απρίλιο του 2014.

Μεταξύ 8/2015 και 5/2019 εργάστηκε στο Νοσοκομείο Musgrove Park Hospital στην πόλη Taunton της Μεγ. Βρετανίας, αρχικά ως Clinical Fellow στο τμήμα Γυναικολογικής Ογκολογίας. Από 4/2017 κατέχει τη θέση του Consultant Gynaecologist & Diagnostics Lead, καλύπτοντας επίσης τους ρόλους Cervical Screening Programme Lead για το Νοσοκομείο και Audit Lead του τμήματος Γυναικολογικής Ογκολογίας. Το Νοσοκομείο είναι κέντρο θεραπείας γυναικολογικού καρκίνου. Κατά την παραμονή της στη θέση αυτή η κ. Φουντά απέκτησε πλούσια περαιτέρω εμπειρία στην κολποσκόπηση, υστεροσκόπηση καθώς και τα μεγάλα γυναικολογικά χειρουργεία, τόσο λαπαροσκοπικά όσο και ανοιχτά, από τη θέση του επιμελητή. Απέκτησε επίσης βαθιά γνώση του συστήματος Screening για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας της Μεγάλης Βρετανίας, ενός εκ των καλυτέρων στον κόσμο, και πιστοποιήθηκε ως εκπαιδεύτρια στην διαγνωστική και θεραπευτική κολποσκόπηση από την BSCCP. Τον 5/2019, ανέλαβε την παρούσα θέση της στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Νοσοκομείο Guy’s & St Thomas’ του Λονδίνου.

Πλέον, η κ. Φουντά δραστηριοποιείται στην Αθήνα όπου διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στους Αμπελοκήπους, ενώ είναι συνεργάτης του Νοσοκομείου «Μητέρα». Επιδίωξή της είναι η προσφορά εξατομικευμένων και υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών στις γυναίκες στη χώρα μας, βασισμένων σε δημοσιευμένα επιστημονικά δεδομένα και στις αρχές των πλέον επιτυχημένων συστημάτων υγείας παγκοσμίως.